top of page

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have​

Mijn verhaal

Ik ben Dominique Dubrulle en ben in 1993 aan de universiteit van Gent als apotheker afgestudeerd. Ik was jarenlang actief in de farmaceutische sector tot ik eind 2010 de diagnose van borstkanker kreeg. Ik was 40 jaar. Mijn 3 kinderen (die toen 13, 11 en 6 jaar waren) en mijn echtgenoot waren mijn rots in de branding. Ik heb mij door alle behandelingen en operaties geworsteld en heb de ziekte ondertussen overwonnen.  

Tijdens mijn ziek zijn heb ik enorm genoten van kleine wellnessmomenten samen met mijn man. Het heeft me (ons) geholpen om heel even de dagelijkse ongemakken van de behandelingen opzij te zetten. De zachte aanrakingen hebben mij mijn nieuw lichaam helpen ontdekken en aanvaarden. Toch werd ik geconfronteerd met het feit dat er in het klassieke Wellness-circuit heel weinig om niet te zeggen geen kennis was van de manier waarop kankerpatiënten opgevangen en behandeld kunnen worden. 

In 2017 besloot ik, opnieuw met de steun en goedkeuring van mijn gezin, om mijn leven een nieuwe wending te geven. Ik startte een opleiding voor relaxatie-massage en gelijklopend een andere voor massage bij mensen met kanker en andere (chronische) ziektes. Ik wou iets doen voor deze mensen omdat ik uit mijn eigen beleving weet hoe belastend, zowel lichamelijk alsook mentaal, deze behandelingen kunnen zijn. Ondertussen heb ik 2 erkende opleidingen tot zorgmasseur voltooid en heb ik deze aangevuld met een specialisatie-jaar Aromazorg.

Met mijn massages wil ik je in de watten leggen , wil ik ervoor zorgen dat je niet meer aan de nevenwerkingen en de pijn hoeft te denken. Ik wil je heel graag helpen om aan de angsten en zorgen te ontsnappen en toch even te ontspannen. Bij mij hoef je je niet over je lichaam te schamen ! Ik begrijp maar al te goed wat je meemaakt : littekens, een port-a-cath, uitslag, een kaal hoofd, ... 

Er wordt , door familie en vrienden, te vaak gedacht dat eens de behandeling(en) achter de rug zijn de patiënt genezen is , dat het voorbij is. Vaak is het dan pas dat het begint ... Kort na de diagnose ren je van het ene onderzoek naar het andere, van de ene arts naar de andere. Je hebt weinig tijd om na te denken, om je te realiseren wat je overkomt. De behandeling wordt gestart, operaties worden ondergaan : je leven wordt door het rythme van de ziekenhuisbezoeken bepaalt. Je krijgt hulp en steun uit jouw familie- en vriendenkring, je krijgt heel wat aandacht. Wanneer dit alles eindigt en je "genezen" verklaard wordt, valt deze belangstelling plots weg . Je bent genezen maar je voelt dit nog niet zo aan: je haar is nog niet hetzelfde als voorheen, je bent en blijft moe, je voelt de chemo in jouw lichaam nog nazinderen. 

Ook na je behandeling blijf je welkom ! Neem ook dan even de tijd om jezelf te verwennen .

Een idee is geboren

Het symbool van Chi (chinees) ook wel Ki (japans) of Prana (Indiaas) genoemd koos ik omdat het staat voor Adem, Levenskracht, Vitale energie. In de Chinese geneeskunde gelooft men dat de Qi via meridianen door ons lichaam stroomt. Symptomen van diverse ziektes worden veroorzaakt door blokkades of het uit evenwicht zijn van deze energiestroom. Graag wil ik de stroom van deze levensenergie met de hulp van mijn massagetechnieken helpen herstellen.

2Reboot is een term uit de computerwereld en betekent letterlijk uitzetten en onmiddellijk opnieuw starten. Door de ziekte krijgen we vaak een andere vernieuwende kijk op ons leven , we stellen ons heel wat vragen . Wanneer we na ons ziek zijn de draad van het leven terug moeten opnemen doen we dit vaak op een andere, vernieuwende manier.

De vlinder heeft voor mij een dubbele betekenis.

Enerzijds ontstaat een vlinder door metamorfose van een rups : net als een vlinder worden wij, na de ziekte en al de behandelingen, herboren in een ander lichaam. Wij hebben een moeilijke, soms lange, weg gevolgd. Het is, zoals mijn echtgenoot het zo mooi verwoordt, alsof wij een berg beklommen hebben en wij aan de andere zijde terug naar beneden komen: ons leven wordt na deze moeilijke periode, deze loodzware tocht, hervat maar het zal NOOIT meer hetzelfde leven zijn als vroeger.

Anderzijds refereert de vlinder ook naar de zachte aanrakingen van een specifieke vorm van de zorgmassage, meer bekend als vlindermassage.

Waarom kiezen voor 2Reboot

Dankzij mijn universitaire opleiding als apotheker heb ik een grondige kennis van de fysiologie en anatomie van het menselijk lichaam alsook van de diverse bestaande behandelingen voor kanker en andere ziektes en de ermee gepaard gaande nevenwerkingen.

Als ex-kankerpatiente ben ik een ervaringsdeskundige en begrijp ik goed hoe jij je voelt. Je hoeft je bij mij niet te schamen voor littekens of je kale hoofd. Wij begrijpen elkaar zonder woorden. Ik ben er om je te helpen ontspannen .........

Ik werk als vrijwillige zorgmasseur voor het oncologisch begeleidingsteam 

van AZ Sint Lucas in Gent

                   ik ben als zorgmasseur  lid van de Belgische Massage Federatie

                   www.Belgischemassagefederatie.be

                    ik ben lid van het Netwerk Zorgmasseurs

                    www.netwerkzorgmasseurs.net

                    ik ben ondervoorzitter van het beheersorgaan van vzw Zorgmassage

                    www.zorgmassage.be

bottom of page