top of page

(ex)Kankerpatiënten

Misselijkheid, vermoeidheid, pijn, littekens en angst zorgen ervoor dat je onbewust de connectie met je lichaam verliest. De zachte aanraking tijdens een zorgmassage helpt je om deze connectie te herstellen. Je leert je lichaam herontdekken. Je aanvaardt het met zijn mankementen en beseft dat je, ondanks deze, toch nog kan genieten. 

Mensen met een belastende (chronische) ziekte

Fibromyalgie,

Mucoviscidose,

Multiple Sclerose,

Dementie

CVS,

Depressie,

Burn-Out

Deze lijst is niet limitatief

Aanraking als aanvullende zorg ! 

In de zorg ontstaat meer en meer het besef van het positief effect van aanraking. Recente klinische studies tonen het nut van aanraking en de positieve effecten van massage aan. Massage verlaagt de bloeddruk hetgeen stress en slapeloosheid vermindert. Spieren worden ontspannen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Een massage zorgt ervoor dat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt door de bijnier terwijl de productie van oxytocine (knuffelhormoon) in onze hersenen door zachte aanraking wordt gestimuleerd : je ervaart minder stress , je lichaam wordt rustiger , het zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ook blijken de bloedspiegels van serotonine (gelukshormoon) te stijgen na een massage. Depressies zijn vaak gelinkt aan lage serotonine-waarden waardoor massage ook hier een gunstige invloed kan hebben op het herstel. 

Familie en vrienden van,

... en iedereen die zin heeft in een deugddoende massage

Lichaam en Geest zijn één ! In tijden van drukte vergeten we vaak onszelf terwijl het net dan zo belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen. Een massage is een uitermate geschikt hulpmiddel om tot ontspanning te komen. Door de massage komen Lichaam en Geest opnieuw in evenwicht. Wie zich regelmatig laat masseren voelt zich niet alleen beter in zijn vel maar heeft ook meer energie en een hogere weerstand. 

EVERYBODY DESERVES A MASSAGE !

bottom of page